Uusi asfaltti tuli Suomeen – vähentää CO2-päästöjä 30%

Perinteistä asfalttia ympäristöystävällisemmin tuotetun NCC Green Asphaltin tuotanto on alkanut Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa. Green Asphalt vähentää asfaltintuotannon hiilidioksidipäästöjä jopa 30 prosenttia, NCC tiedotti tiistaina.

Green Asphalt on asfaltin valmistusmenetelmä, joka perinteiseen asfaltinvalmistukseen verrattuna vähentää asfaltintuotannon hiilidioksidipäästöjä 25–30 prosenttia. Menetelmässä asfalttimassa valmistetaan perinteistä asfalttia matalammassa lämpötilassa, mikä vähentää hiilidioksidipäästöjen lisäksi myös typpidioksidin, hiilimonoksidin ja rikkidioksidin päästöjä ympäristöön.

Kunnille ja yrityksille tuote tarjoaa mahdollisuuden pienentää omaa hiilijalanjälkeä.

– Esimerkiksi niin sanotut Hinku-kunnat eli Kohti hiilineutraalia kuntaa -hankkeessa mukana olevat kunnat voivat käyttää Green Asphaltia yhtenä keinona kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisessä, toteaa NCC Roadsin myyntijohtaja Jari Kortelainen.

Lue lisää