Nordea pohtii, miten yritys voi vaikuttaa työmatkaliikenteeseen

TYömatkaliikenne

Työmatkaliikenteen järkeistäminen vähentää päästöjä ja tuo säästöjä.

Nordeassa tartuttiin ajankohtaiseen ja haastavaan aiheeseen: Miten yritys voi vaikuttaa työntekijöidensä työmatkaliikkumiseen? Miten välttää autoilun ja julkisen liikenteen jyrkkä vastakkainasettelu? Onko ilmainen parkkipaikka jokamiehen oikeus, vai voisiko myös erilaisia liikkumismuotoja tukea jollain tapaa?

Näihin kysymyksiin törmää varmasti jokainen yrityksen edustaja, joka lähtee selvittämään yrityksen työmatkaliikkumista ja siihen liittyvien päästöjen ja kustannusten vähentämistä. Onneksi maailmalla levinnyt liikkuminen palveluna – ajattelu on avannut mahdollisuuksia tarttua tähän haasteelliseen teemaan erilaisesta näkökulmasta. Liikkumisen tarkoituksena on päästä paikasta A paikkaan B, tietyssä ajassa ja kohtuullisella kustannuksella. Periaatteessa on ihan sama miten matka taittuu, kunhan se on onnistuu helposti.

Ilmastokumppaneiden aamukahvi-tilaisuudessa kuultiin Nordean henkilöstölle tehdystä työmatkaliikkumisen selvityksestä, jonka toteutti Mobinet sekä uudesta TUUP-palvelupilotista, jossa testataan liikkuminen palveluna – sovellusta. Sovellus on suunnattu erityisesti yritysten ja organisaatioiden käyttöön. Tuup valittiin myös Suomesta jatkoon Euroopan suurimmassa Cleantech-innovaatio kilpailussa, Climate Launcpad:ssa. Onnea TUUP!

Miten rakennetaan harkittu työmatkaliikenteen kokonaisuus?
Ville Voltti, Mobinet Oy
Mobility as a Service: Co-piloting for travel cost savings, employee wellbeing and sustainability, Johanna Taskinen, TUUP
Miten jokainen yritys voi parantaa Helsingin ilmanlaatua? –Uutta Ilmansuojelusuunnitelmaa tehdään parhaillaan, Suvi Haaparanta, Helsingin ympäristökeskus

Teksti: Mira Jarkko, Kuva: Johanna Taskinen / Tuup