Aurinkoenergian edistäminen ja hiilijalanjälkimittaukset käynnistyvät IsoRoballa

IsoRobakuvaIlmastokatu –hanke starttasi syyskuussa IsoRoballa ja Vantaan Tikkurilassa. Alueet toimivat innovatiivisten ilmastoratkaisujen kokeilualustana. Hankkeen tavoitteena on vähentää alueiden energiankulutusta 20 prosenttia ja lisätä kaupunkiympäristön viihtyisyyttä ja houkuttelevuutta. Alueen asukkaat, kiinteistöjen omistajat ja yritykset ovat aktiivisesti mukana kehittämässä ilmastoystävällisiä palveluja ja ratkaisuja. Päästöjen vähentäminen yhdessä asukkaiden ja yritysten kanssa on osa Helsingin ja Vantaan kaupunkien työskentelyä kohti hiilineutraalia kaupunkia.

Helsingin Iso Roobertinkadulla aletaan seurata kiinteistöjen hiilijalanjälkeä. Green Building Council Finland toteuttaa tarkastelun, jossa selvitetään ensin lähtötilanne 2015 ja toisessa mittauksessa tulokset energiansäästötoimenpiteiden jälkeen vuonna 2017. Energiaremonteissa alueen kiinteistöjä auttaa myös HSY:n Ilmastoinfo ja Dodo ry, jotka osallistavat alueen asukkaita työpajoissa ja info-illoissa helmikuun alusta 2016 alkaen.

Hankkeen tavoitteena on lisätä aurinkoenergian käyttöönottoa kantakaupungissa auttamalla taloyhtiöitä kilpailutuksissa ja hankinnassa. Kaupunkikuvallisessa selvityksessä tehdään Iso Roobertinkadusta havainnollistava kartta aurinkopotentiaalin optimaaliseen käyttöön sekä kävelykadun kiinteistöjen ja katutilan poikkileikkaus kattopintojen soveltuvuuden selvittämiseksi.

Kiinteistöjen energiatehostamistoimenpiteiden tueksi tehdään myös alueelle kohdistettu lämpökamerakuvaus, jota voidaan hyödyntää lämpövuotojen paikantamisessa. Ilmastokatujen kokeilut jatkuvat kesäkuuhun 2017.

Jos sinulla on ilmastoystävällinen ratkaisu, jota haluat kokeilla aidossa kaupunkiympäristössä, ota meihin yhteyttä!

Projektikoordinaattori Mikko Martikka
Helsingin kaupunki, ympäristökeskus
mikko.martikka@hel.fi
Puh. 040 519 7525
twitter.com/ilmastokatu