Avoin energiadata DIGIKAUPUNGIT tapahtumassa 22.1.

ajankohtaista_Digikaupungit_kuvaTervetuloa Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupunkien järjestämään DIGIKAUPUNGIT-tapahtumaan perjantaina 22.1.2016 klo 8:30-12:30 Helsingin kaupungintalolle.

Tapahtumassa yhtenä teemana on Case Energiatietopalvelu, kaupungin ja yritysten rooli avoimen datan lisäarvopalveluissa ja liiketoimintamallit:

Voisiko kaupungin tarjoama avoin data helpottaa työtäsi energiasektorilla? Tiedätkö, minne markkinoida aurinkosähköpaneeleja tai missä päin PK-seutua on eniten öljylämmitteisiä omakotitaloja, jotka voisivat vaihtaa lämmitysmuotoaan ympäristöystävällisempään ratkaisuun? Tule mukaan keskustelemaan avoimen datan lisäarvopalveluista ja kaupungin ja yritysten välisestä roolista Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupunkien järjestämään Digikaupungit-tapahtumaan tammikuussa.

Mikä energiatietopalvelu?
Energiatietopalvelu on Espoon kaupungin tarjoama sovellus, jossa kaupungin eri tietolähteitä yhdistelemällä on onnistuttu tuottamaan palvelu, jonka avulla kunnan alueella oleva kiinteistö voi tarkastella eri energiantuotantomuotojen kustannustehokkuutta omalla tontillaan. Digikaupungit-tapahtuman kautta sovellusta ja sen tarjoamaan avointa lähdekoodia sekä sen taustalla pyörivää avointa dataa haluttaisiin tuoda paremmin julki energia-alan toimijoille ja sovelluskehittäjille, jotta he pystyisivät hyödyntämään näitä omassa työssään. Lisäksi keskustellaan kaupunkien ja yritysten rooleista: palvelun jatkokehittämisestä ja konseptoinnista sekä toimenpiteistä, joita kaupunkien pitäisi vielä tehdä, jotta markkinatoimijat voisivat paremmin hyödyntää palvelua ja sen taustalla olevaa aineistoa.

Tapahtuma pidetään perjantaina 22.1. klo 8:30-12:30 Helsingin kaupungintalolla. Lisätietoja ja osallistuminen osoitteessa https://www.eventbrite.com/e/digikaupungit-tickets-19797021424

Toivoisimme työpajaan osallistuvan  energian kulutukseen ja tuotantoon liittyvää avointa dataa  liiketoiminnassaan tarvitsevat yritykset, energiatietopalveluliiketoiminnasta kiinnostuneet yritykset, kaupunkien edustajat joiden työtehtäviin liittyvät joko uusiutuva energia/energiatehokkuus tai  avoimen datan lisäarvopalvelut ja liiketoimintamallit, ko. liiketoiminta-alueen investorit.