Fiksu Rakentaminen -Tilaisuus 10.2.2016

Fiksu Rakentaminen tapahtumassa paneudutaan ratkaisuihin, joilla uusista kiinteistöistä voidaan tehdä vielä fiksumpia. Fiksuudella tarkoitetaan tässä monenlaisia ratkaisuja, jotka säästävät energiaa ja ympäristöä, pienentävät asumisen hiilijalanjälkeä tai luovat uusia asumisen käytäntöjä.

Tapahtumassa kuullaan aamupäivällä visioita ja esityksiä uudenlaisista mahdollisista ratkaisuista. Kuulemme benchmarkin Tukholman Royal Seaportista, visioita ja ratkaisuja kiinteistötasolla sekä esityksiä digitaalisaation ja uudenlaisten rahoitusmallien (esim. Lease Green) tuomista mahdollisuuksista. Iltapäivällä järjestetään rinnakkaisia Learning Café-työpajoja.

Tapahtuma kytkeytyy Kalastaman kehitykseen. Helsingin kaupungin tontinluovutusehdot määrittelevät Kalasatamassa fiksun kaupungin perustason, mutta rakennuttajat voivat tehdä kiinteistöistään vielä fiksumpia. Tapahtumaan kutsutaan rakennuttajat, jotka ovat lunastaneet tontteja Kalasatamasta (Sompasaari, Verkkosaari), kaupungin edustajia kaavoitus- ja rakennuspuolelta sekä muita kiinnostuneita rakennuttajia.

Tilaisuuden järjestää Fiksu Kalasatama-hanke, Ilmastokumppanit, Helsingin kaupunki elinkeino-osasto ja ympäristökeskus. Ohjelma ilmestyy lähiaikoina.