Ilmastokadulla yhdeksän kiinteistöä haluaa selvittää aurinkosähkön mahdollisuudet

Tupa täynnä aurinkosähköinfossa

Tupa täynnä aurinkosähköinfossa

Iso Roobertinkadun kiinteistöjen omistajille järjestettiin Ilmastokatu-hankkeessa aurinkosähköilta, joka oli lähtölaukaus kiinteistöjen aurinkopaneelihankinnoille kantakaupungissa. Osallistujien runsas määrä oli iloinen yllätys. Nelikymmentäpäinen kuulijakunta täytti Roba Cafén takatilan niin täyteen, että lisätuoleja haettiin kiireesti tilaisuuden alkaessa.

Tilaisuudessa aurinkoenergia-”apostoli” Janne Käpylehto Dodo ry:stä selvitti kiinteistö- ja taloyhtiöiden edustajille hyvin käytännöllisellä tasolla, miten aurinkosähkökapasiteetti kannattaa mitoittaa ja mikä on investoinnin takaisinmaksuaika. HSY:n energia-asiantuntija Teemu Kettunen neuvoi miten aurinkoenergian hankinta kannattaa kilpailuttaa ja arkkitehti Pekka Hänninen selvitti yleisölle, että myös historiallisesti merkittäviin suojeltuihin rakennuksiin on mahdollista asentaa paneeleita.
Kiinnostus aurinkosähköön oli suurta ja yleisö esitti tiukkoja kysymyksiä asiantuntijoille. Tilaisuuden tuloksena yhteensä 9 kiinteistöä ilmoitti haluavansa selvittää, millainen aurinkosähköjärjestelmä heidän rakennukseensa sopisi.

Aurinkosähkö ilta oli ensimmäinen Ilmastokatu-hankkeen järjestämä yleisötilaisuus. Hankkeessa on selvitetty kadun kiinteistöjen aurinkosähköpotentiaali sekä suojeltujen rakennusten paneeleille sopivat pinnat. Hanke auttaa kiinteistöjä selvittämään sopivat aurinkosähköjärjestelmät halukkaille kiinteistöille. Mahdolliset investoinnit ovat kiinteistöjen vastuulla. Hankkeen tavoitteena on saada kokemuksia kantakaupungin kerrostalojen aurinkosähköjärjestelmistä ja taloyhtiöiden uusiutuvan paikallisen energian hankinnasta.

Seuraava kiinteistöjen omistajille ja asukkaille tarkoitettu tilaisuus pidetään torstaina 3.3. Energiatehokkuus-klinikassa asukkaat voivat keskustella asiantuntijoiden kanssa kiinteistön energiatehokkaasta ylläpidosta ja korjauksista. Tilaisuuden esitysmateriaalit löytyvät tilaisuuden jälkeen Ilmastokadun nettivisuilta: www.ilmastokatu.fi