Ilmastokumppanien vuosikertomus 2017 on julkaistu

Ilmastokumppanien vuosikertomus 2017 on julkaistu! Ilmastokumppaneilla tuli viime vuonna täyteen täydet viisi vuotta ilmastotyötä. Verkosto kasvoi 15 uudella jäsenellä, kun kaupunginjohtaja Jussi Pajunen allekirjoitti 26.4.2017 ilmastositoumukset Finlaysonin, Fujitsu Finland Oy:n, Ilmarisen, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Eteran (yhdistyi Ilmarisen kanssa 1.1.2018), Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin, Nitorin, NCC:n, PwC Suomen, Rambollin, Remeo Oy:n, Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n, Tieto Oy:n, Vahanen-yhtiöiden ja Varman kanssa. Vuoden päätapahtuma,  vuosiseminaari, keskittyi siihen, miten saadaan sidosryhmät sitoutettua ilmastotyöhön. Vuoden kohokohtia olivat myös tutustuminen Smart & Clean -säätiöön sekä NCC:n jännittävään Mini Dome of Visions -kasvihuoneeseen.

Helsingin uusi kaupunginvaltuusto asetti viime vuonna entistä kunnianhimoisemmat ilmastotavoitteet, joiden mukaan Helsingistä tehdään hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Myös monet ilmastokumppaneista päivittivät ilmastositoumuksiaan vuonna 2017. Ilmastokumppanit ovat osoittaneet, että tavoitteet eivät jää vain paperille. Hienoja edistysaskelia on otettu puhtaassa energiantuotannossa, rakennusten energiatehokkuudessa, fiksummassa liikkumisessa, kiertotaloudessa ja ilmastoviisaissa palveluissa. Helsingistä tehdään hiilineutraali yhdessä! Tutustu inspiroiviin ilmastotekoihin täällä.

kuva_ik2017