Energiaviisaat kaupungit tekevät yhteistyötä ilmaston hyväksi

Energiaviisaat kaupungit (EKAT) – hankkeessa etsitään uusia älykkäitä ja vähähiilisyyttä tukevia ratkaisuja kaupunkien asuin- ja palvelukiinteistöjen energiatehokkuuden parantamiseen. Lisäksi hankkeessa tarkastellaan alueellisten energiajärjestelmien kehittämistä ja rakennusten elinkaari- sekä 0-energiakortteiden suunnittelua.

Ratkaisuja etsitään yhteistyössä rakennusten käyttäjien, alueiden asukkaiden, yritysten ja muiden energia-alan asiantuntijoiden kanssa. Helsingissä pilottikohteet ovat kaupungin palvelukiinteistöjä, pääosin kouluja, joissa kokeillaan mm. energia ja olosuhdetiedon visualisoimista yhdessä koululaisten ja opettajien kanssa.

Energiaviisaat kaupungit -hanke kehittää hiilineutraalia Helsinkiä ja tukee Hiilineutraali Helsinki toimenpideohjelmaa. Hankkeen tavoitteena on nostaa mukana olevat kaupungit energiatehokkuuden kansainvälisiksi esimerkkialueiksi sekä edistää liiketoiminnan kehittämistä ratkaisujen ympärille yhdessä yritysten kanssa.

Lisätietoa osallistumismahdollisuuksista, kaupunkien pilottikohteista sekä hankkeen tapahtumista löydät hankkeen verkkosivuilla ja tilaamalla hankkeen uutiskirjeen. Seuraa myös Twitterissä!

Pähkinänkuoressa

Aika: 5/2018-12/2020
Hankkeessa mukana: Tampereen kaupunki (päätoteuttaja), muut osatoteuttajat ovat Turun, Helsingin, Epoon, Vantaan ja Oulun kaupungit, Tampereen tilapalvelut Oy, Ekokumppanit Oy (Tampere), Tampereen Vuokratalosäätiö ja Valonia (Turku).
Budjetti: n. 3,3 miljoonaa euroa, rajoittajana EAKR sekä toteuttajat
Yhteyshenkilö Helsingin kaupungilla: projektipäällikkö Timo Määttä
Hankkeen verkkosivut: energiaviisaat.fi