logo_elisaVidera_neukkari_244

  • Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme
  • Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota.
  • Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme Suomen kattavimman ja nopean 3G-verkon sekä 4G-nopeudet.
  • Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa.
  • Liikevaihto: 1,53 miljardia euroa (2011)
    Henkilöstömäärä: 3 750 henkilöä

Elisan ilmastotavoitteet:

  • Elisa innovoi ICT- ja online-palveluja, jotka pienentävät asiakkaiden ja Elisan hiilijalanjälkeä
  • Elisa raportoi tarjoamiensa palveluidensa avulla saavutetut päästösäästöt

Ilmastotyön saavutukset:

Elisa on ensimmäisenä tietoliikenne- ja ICT-palveluyrityksenä ryhtynyt raportoimaan tarjoamiensa palvelujen päästösäästöt. Vuonna 2011 Elisan palvelujen avulla kyettiin vähentämään päästöjä yli 9 900 hiilidioksiditonnia ja ne tuotettiin yli 5 300 hiilidioksiditonnia aiempaa pienemmällä päästömäärällä.

Vuonna 2011 Elisan asiakkaiden yhteenlasketut päästösäästöt vastasivat noin 2 000 maapallon ympäri henkilöautolla ajettua kierrosta.

Vuonna 2011 Elisan ICT- ja verkkopalvelut pienensivät asiakkaiden hiilijalanjälkeä yhteensä 15 232 hiilidioksiditonnin (tCO2) verran. Päästösäästöt yhdeksänkertaistuivat vuoden 2009 tasosta.

ICT-alan tuotteilla ja palveluilla on mahdollista vähentää maailman kasvihuonekaasupäästöjen määrää jopa 15 prosenttia vuoteen 2020 mennessä. Määrä on viisinkertainen alan omaan hiilijalanjälkeen verrattuna. Suomessa merkittävimpiä päästöjä vähentäviä tekijöitä ICT-alalla ovat liikkuvan työnteon ja videoneuvotteluratkaisujen voimakas yleistyminen.