logo_martela
Martela on yli 60-vuotias perheyritys, jonka osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Yhtiöllä on tuotantoa Suomessa, Ruotsissa ja Puolassa. Päämarkkina-alue on Itämeren alue. Martela Oyj on työympäristöjen ja julkitilojen muutosten toteuttaja. Martelan sisustusratkaisut tukevat asiakkaan liiketoimintaa, brändiä, työviihtyvyyttä ja -hyvinvointia. Martelan mallisto sisältää sekä klassikoita että uusia innovaatioita, jotka vastaavat työkulttuurin muutokseen. Nopeat toimitukset ja kattava jakeluverkosto tukevat toiminnan tehokkuutta. Martelan tavoitteena on tarjota alan parasta palvelua ja ergonomisia ja innovatiivisia kalusteita.

Suomessa Martela on toimialansa suurin yritys ja Pohjoismaissa kolmen suurimman joukossa. Martelan liikevaihto vuonna 2011 oli 130,7 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 791 henkilöä. Martela tarjoaa alan laajimman valikoiman sisustusratkaisujen ylläpitoa ja muutoksia tukevia palveluja. Suomessa Martelan kokonaispalvelu kattaa tarvittaessa koko toimitilan muutoksen inventoinnista ja suunnittelusta muuttoon ja ylläpitoon saakka. Toimistotilojen lisäksi Martela toimii oppimisympäristöjen, hoivakotien, auditorioiden sekä hotellialan kalustetoimittajana. Martelan tuotteiden valmistus perustuu vahvaan toimittajaketjuun. Martelan malliston valmistus keskittyy loppukokoonpanoon logistiikkakeskuksissa Suomessa, Ruotsissa ja Puolassa. Tytäryrityksissä Kidex Oy:ssä paloitellaan, pinnoitetaan ja pintakäsitellään puulevykomponentteja ja yhteisyritys P.O.Korhonen Oy:ssä vastaavasti muotopuristeita.[/column]
martelahouse_2011_04_jpg

Martelan ilmastotavoitteet:

  • Videoneuvottelumahdollisuudet sekä koulutus 40%:lle työntekijöistä (toimihenkilöt) 06/2012 mennessä
  • Uusiutuvaa energiaa 20% ostettavasta sähkövirrasta vuoteen 2014 mennessä

Ilmastotyön saavutukset:

Toimihenkilöillä on mahdollisuus saada henkilökohtaisiin tietokoneisiinsa Movi Client ohjelma, jolla saa yhteyden yrityksen omiin Tandberg videoneuvotteluhuoneisiin sekä toisiin Movi käyttäjiin. Videoyhteyksien laadun parantuessa niiden käyttö lisääntyy ja matkustaminen eri toimipisteiden välillä vähenee.

Investoinnit ilmastotyöhön:

Videoneuvotteluohjelmien hankinta ja asennus sekä henkilöstön koulutus.