logo_skanska
Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Maailmanlaajuisen ympäristöosaamisensa perusteella Skanskan tavoitteena on olla asiakkaiden ensimmäinen valinta ympäristötehokkaassa rakentamisessa. Skanskan palveluksessa on noin 52 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa.

skanskatalo_ext_005_72px

Skanskan ilmastotavoitteet:

  • Skanska sitoutuu Helsingin kaupungin ilmastokumppanina toteuttamaan kaikki omaperusteiset toimitilahankkeensa 25 % energiatehokkuusnormeja parempina sekä kehittämään kestäviä, energiatehokkaita ja viihtyisiä asuinalueita ja koteja
  • Skanska sitoutuu myös jatkuvasti vähentämään työmaillaan syntyvän kaatopaikkajätteen määrään

Ilmastotyön saavutukset:

Käytämme Kraft & Kulturin uusiutuvilla energianlähteillä tuotettua sähköä monissa projekteissamme sekä toimistoissamme. Projekteista suurimmat uusiutuvilla energianlähteillä tuotetun sähkön käyttäjät ovat Infran Helsinki-Vantaan lentoaseman tunneliurakka ja Manskun Rastin työmaa.

Uusi toimitalomme Skanskatalo on yksi ensimmäisistä projekteista, jossa olemme määrittäneet materiaaleihin sitoutuneen hiilijalanjäljen. Tämä toteutettiin käyttämällä tietomallinnusta (BIM). Hiilijalanjälki pyrittiin minimoimaan. Hyödynnämme hiilijalanjälkilaskentaa tulevina vuosina yhä useammassa projektissa, ja Skanskatalo toimii vertailukohtana tulevissa jalanjälkilaskennoissa.